Skip to Content

ChanSiGong

Ook ChanSiGong (Reeling silk - Zijde afwikkelen) oefeningen behoren tot het basispakket van de Chen Shi Xinyi Hunyuan stijl. Feng Zhiqiang stelde een specifieke lijst met een 30-tal bewegingen op die hun oorsprong vinden in de Chen-stijl. De puur fysieke bewegingen zijn zeer eenvoudig en snel aan te leren, maar ze krijgen pas een diepere betekenis als je ze met de juiste intentie leert uitvoeren.

Je moet zachte, gelijkmatige bewegingen maken zoals wanneer je een zijden draad van zijn cocon wil losmaken. Naarmate je bewegingen zachter en gelijkmatiger worden zal je de spiraalkracht in jezelf gaan aanvoelen. Dit zal zich tevens tonen in je uiterlijke bewegingen en later ook bij het lopen van je vormen. De 28-zijdeoefeningen behoren dan ook tot de basisoefeningen en je moet ze heel veel trainen als je de Hunyuan-vormen inhoud wil geven. We besteden er dan ook zeer veel tijd aan.

 

 1. Jiang qi xi zang
 2. Wan chan si
 3. Shuang wan chan si
 4. Zhou chan si
 5. Shuang zhou chan si
 6. Jian chan si
 7. Shuang jian chan si
 8. Bi chan si
 9. Shuang bi chan si
 10. Dan bi luo xuan chan si
 11. Shuang dan bi luo xuan chan si
 12. Mo pan chuan zhang
 13. Mo pan Qie zhang
 14. Du li chuan zang
 15. Luo xuan qian shen
 16. Luo xuan hou shen
 17. Luo xuan ping shen
 18. Luo xuan shang shen
 19. Luo xuan xia shen
 20. Da xuan yao
 21. Dai Mai zhuan yao
 22. Xuan tun
 23. Zhuan tou xuan xiang
 24. Zhuo bi gong
 25. Da li gong
 26. Zhua zhui gong
 27. Ti zhua gong
 28. Zhuan fu shou gong

Om het effect van deze reeks dieper te laten doorsijpelen, kan je ze afsluiten met wat Chinese massage en een beetje staande meditatie.page | about seo