Skip to Content

TaiJi

Wat? 

TaiJiquan kent vele facetten. Wil je een 'goede' taiji beoefenen dan zal je ook de martiale principes moeten leren. Maar enkel de krijgskunsttoepassingen trainen zonder het interne, zal ook niet lukken. Enkel ontspannen bewegen zal je stress wel verminderen en je zal er waarschijnlijk ook beter door slapen, maar dat is het ook niet. Door de vloeiende manier van bewegen zullen klachten als lage rugpijn, een geblokkeerde schouder of nek meestal verminderen maar dat kan ook op andere manieren. Rustig een vorm lopen of een oneindig aantal keer een bepaalde oefening herhalen (JiBenGong) zullen je geleidelijk als mens veranderen. Hoe je naar het leven kijkt en met bepaalde zaken omgaat...  Maar was het nu geen krijgskunst? Of wat is het nu eigenlijk? Wel TaiJiQuan is het allemaal. Het is een combinatie van dat alles en net daardoor een zeer complete training van lichaam & geest, geschikt voor iedereen.

Facetten van Taijiquan:

  • krijgskunst
  • meditatie
  • natuurlijk bewegen
  • soepelheid
  • TCM - Traditionele Chinese Geneeskunst

 

Voor wie?

Ben je op zoek naar meer diepgang in je leven? Heb je interesse in de Chinese krijgskunsten? Trekt de Chinese cultuur en haar eeuwenoude geschiedenis je aan? Ben je het beu om hoofdpijn, last in hals en schouders te hebben na een drukke werkdag? Wil je beter slapen? Wil je op een mooie(re) manier oud worden?

Of ben je gewoon op zoek naar iets ongelooflijks leuk om te doen, samen met anderen?

Dan denk ik wel dat Taijiquan iets voor jou kan zijn.

Door haar veelzijdigheid is TaiJiQuan geschikt voor iedereen. Je kan er op elke leeftijd mee beginnen ongeacht je sportieve voorgeschiedenis of huidige fysiek.

 

Hoe?

 Soepele kledij, schoenen met zachte zolen en een glimlach. Dat is voldoende.

 

 page | about seo