Skip to Content

Ontstaan van de club

 

            

"Kracht van stilte

help me te luisteren

te horen

te zien

te weten

en te begrijpen,

moge ik dit kunnen aanwenden

op het juiste moment

op de juiste plaats

voor het juiste doel."

                              
   
(bewerking naar Dr. Bach)
 

 

 

Mijn zoektocht naar een natuurlijk evenwicht begon al een hele tijd geleden. 

                                                             
          

Na mijn schooltijd sukkelde ik een hele tijd met hardnekkige allergieën en longproblemen, lage bloeddruk, slaapproblemen en rugklachten.  Ik bezocht verschillende artsen, probeerde verschillende medicijnen uit, maar niets bleek te helpen.  Ook thuis zag ik mijn moeder meer en meer geconfronteerd met ziekte en pijn.  De artsen - dikwijls met oprecht goede bedoelingen - konden meestal weinig meer doen dan samen met ons machteloos toekijken.  Dit deed me beseffen dat er toch nog iets meer moest zijn.

 
 

Begin jaren 90 startte ik met ademhalingsmeditatie en yoga om dan in 1996 over te stappen naar TaiJiQuan.  Meer daarover kan je lezen onder taijiquan.   In 1998 zette ik schoorvoetend mijn eerste stapjes in de kalligrafie, een perfecte meditatietechniek én een mooie en leerrijke kunst.  Mijn eerste leermeester hierin was Marion Stoffels, een grote dame. 

 
 

Na een dikke tien jaar stelde ik vast dat alle slaap- en longproblemen, alle allergische toestanden en de lastige bloeddrukschommelingen helemaal verdwenen bleken.  Natuurlijk, dit is mijn verhaal.  Ik beoefen dagelijks taijiquan, probeer gezond te leven en ben sindsdien nooit meer gestopt met (bij)studeren.  Dit is voor iedereen verschillend.  Iedereen moet hierin zijn/haar evenwicht vinden.

 
 

In 2000 volgde ik een kennismakingsreeks shiatsu.  Beslist de moeite waard maar ik besloot aan een vierjarige opleiding tot causaal voetreflexoloog te beginnen. 

 
 

In 2005 startte ik de vijfjarige opleiding tot gezondheidsconsulent aan de Levensschool te Tongerlo.  Tijdens deze opleiding maakte ik een kleine omweg naar de homeopathie aan het CKH te Leuven. Mijn interesse werd meer dan geprikkeld en ik keer er ook zeker nog naar terug.  Maar    ...  tijdsgebrek  ...  keuzes maken   ...   evenwicht tussen werken/slapen   ...  je weet wel.

 
 

Begin 2008 startte ik met een eigen school voor TaiJi en in januari 2011 kon ik dan eindelijk beginnen met het uitbouwen van een praktijk als gezondheidsconsulent !

 
 

Allemaal zeer boeiend maar in mei 2012 besliste ik alles op de Taiji te zetten en de praktijk (voorlopig) stop te zetten.  Op die manier komt er (nog) meer tijd vrij, niet alleen om TaiJi te beoefenen en anderen er in mee te nemen tijdens de lessen, maar ook om veel te lezen en te studeren over alles wat met TaiJi te maken heeft. 

 
 

Om de toekomst van de TaiJi voor onze leden veilig te stellen heb ik in de zomer van 2012 samen met een aantal andere mensen een vzw-structuur opgezet waaronder we alle lessen en mogelijke andere activiteiten die verband houden met TaiJi onderbrachten.

 

 
  Anne  

 

 page | about seo